Press "Enter" to skip to content

До уваги об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків (ОСББ), управителів (балансоутримувачів) відомчого житлового фонду.

Департамент ЖКГ 0

Підготовка теплопостачальних підприємств міста до опалювального періоду 2023-2024 перебуває на завершальному етапі.

Втім, для своєчасного увімкнення опалення, окрім підготовки станційного енергетичного устаткування та зовнішніх теплових мереж, ретельної підготовки потребують також і внутрішньобудинкові системи.

Міська влада звертається до обслуговуючих організацій багатоквартирного житлового фонду (управляючих компаній, ОСББ, ЖБК та інших) та нагадує про необхідність проведення перевірки технічного стану будівель та внутрішньобудинкових мереж щодо їх готовності і отримання відповідних актів готовності до опалювального періоду, згідно «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду».

Звертаємо увагу, що в межах підготовки будинків до експлуатації в опалювальний період, необхідно виконати затверджений перелік заходів, у тому числі:

– виконання ревізії та встановлення розрахункових звужувальних пристроїв на вводах систем теплоспоживання (обмежувальні шайби системи опалення та гарячого водопостачання, сопла елеваторів);

–  здійснення промивки систем;

–  проведення ремонту, промивки та гідравлічних випробувань бойлерів;

Лише за умови виконання відповідних заходів у повному обсязі, теплопостачальна організація надає акт готовності будинку до опалювального періоду.

 

Шановні споживачі, які мешкають у будинках ОСББ, ЖБК та відомчого житлового фонду, будьте відповідальними! Завершіть проведення всіх необхідних робіт, до початку нового опалювального сезону, та отримайте акти готовності будинків.

Подбайте про тепло у ваших домівках, адже часу залишилося обмаль!